More

    Suc de catina din boabe cu putere mare

    Sucul de catina este bogat in principal in flavonoide si vitamine, in principal vitamina C. Il poti cumpara din magazinul online Aronia. Proprietatile catinii sunt cunoscute de mult timp in medicina populara. Sucul de catina are efect antioxidant, datorita continutului ridicat de vitamina C si tocoferoli, carotenoide si flavonoide. 

    Datorita prezentei acestor substante, are proprietati antioxidante si anticancerigene. In plus, poti cumpara suc de catina pentru ca are un efect pozitiv asupra inimii (afecteaza forta de contractie a miocardului, previne ischemia acesteia), previne ateroscleroza (afecteaza metabolismul lipidic si opreste procesul de oxidare a lipoproteinelor). Compusii polifenolici pot prezenta, de asemenea, efecte antibacteriene si antivirale si pot intari imunitatea organismului.

    Suc de catina pentru prevenirea bolilor

    Nu exista aproape nicio planta care sa fie la fel de frugala asa cum este catina. Creste pe pamant sterp, se descurca cu putina apa – si inca da fructe plina de vitamine. Fructele sale sunt fructe de padure si pot fi procesate in suc, ulei si produse cosmetice. In Medicina Traditionala Chineza si in medicina naturista, catina este folosita in principal pentru prevenirea diferitelor boli. 

    Combinatia de vitamine si minerale din sucul de catina sustine in primul rand sistemul imunitar. Prin urmare, sucul de catina este deosebit de potrivit pentru prevenirea racelilor si gripei sau pentru sustinerea sistemului imunitar atunci cand ai o infectie in corp.

    Citeste si: Cum se manifesta stresul oxidativ?

    In plus, aportul de catina este considerat un leac dovedit pentru inflamatie, durere de cap, nivel prea mare de grasimi din sange (colesterol), performanta generala slaba, oboseala, pierderea poftei de mancare. 

    Catina impune pretentii mari la „hrana cosmica” – la soare si lumina. In lumina puternica a soarelui, planta salbatica produce substante valoroase care pot fi folosite in multe feluri. Continutul ridicat de acizi grasi nesaturati, numeroase vitamine naturale, minerale si oligoelemente sunt motivul pentru care boabele rosii-aurii sunt atat de valoroase pentru mentinerea sanatatii organismului. 

    Suc de catina pentru apararea organismului

    Boabele mici de catina au un efect mare asupra apararii organismului. Fructele mici de catina sunt deosebit de bine cunoscute pentru bogatia lor de vitamina C naturala – la 260 de miligrame la 100 de grame de fructe, continutul este mult mai mare decat cel al lamailor, de exemplu, si numai macesele pot tine pasul cu ea. 

    Ca sursa naturala de vitamina C, catina intareste sistemul imunitar si promoveaza performanta, mai ales in perioadele de stres fizic si psihic crescut. Un pahar de suc de catina, contine catina suficienta pentru a creste rezistenta in sezonul rece. Boabele rosii-aurii contin si numeroase minerale, vitamine si oligoelemente precum calciu, potasiu, magneziu, fier sau zinc, provitamina A (beta-caroten) si vitaminele B1, B2, E si K.

    Continutul natural de acizi grasi nesaturati asigura absorbtia optima a vitaminelor liposolubile de catre organism. Pe langa efectul antioxidant (neutralizarea radicalilor liberi) datorita vitaminelor si substantelor vegetale secundare continute, sucul de catina are un efect de intarire asupra sistemului imunitar si flavonoidele sale. 

    Sucul de catina are, de asemenea, o capacitate mare de a imbunatati vasele de sange, ceea ce are un efect pozitiv asupra bolilor cardiovasculare. In medicina naturista, catina este folosita in principal pentru tratarea bolilor pulmonare, afectiunilor stomacului, intestinelor, ficatului si splinei, tulburari ginecologice, afectiuni reumatice si edem la nivelul articulatiilor precum si pentru a te sustine in chimioterapie si radioterapie.

    Recente

    Pe acelasi subiect